راهنمای کامل شرایط و نحوه دریافت هزینه بیمه تکمیلی
هزینههای درمان روزبهروز در حال افزایش است و پرداخت آنها برای بسیاری از افراد دشوار شده است. بیمه تکمیلی یکی از بهترین راهحلها برای جبران بخشی از این هزینهها است. اما برای استفاده از خدمات بیمه تکمیلی و دریافت هزینههای درمانی، باید با فرآیندها و مدارک موردنیاز آشنا باشید. در این مقاله، راهنمای کامل دریافت هزینههای درمانی از شرکتهای بیمه تکمیلی مختلف را بررسی میکنیم و نکات مهم برای تسهیل این فرآیند را ارائه خواهیم کرد.
روشهای دریافت هزینه بیمه تکمیلی
1. استفاده از مراکز طرف قرارداد
در این روش، خدمات درمانی در مراکز طرف قرارداد بیمه تکمیلی انجام میشود و نیازی به پرداخت هزینه کامل ندارید. کافی است:
- کد ملی بیمهشده را به پذیرش مرکز درمانی اعلام کنید.
- در برخی موارد، معرفینامه از شرکت بیمه الزامی است.
2. استفاده از مراکز غیرطرف قرارداد
اگر خدمات درمانی در مراکز غیرطرف قرارداد انجام شود، باید ابتدا هزینهها را پرداخت کرده و سپس مدارک مربوطه را برای بازپرداخت به شرکت بیمه ارائه دهید. این مدارک شامل:
- اصل فاکتور پرداختی.
- دستور پزشک.
- تصاویر رادیولوژی یا آزمایشها با مهر معتبر است.
مدارک لازم برای دریافت هزینه
برای دریافت هزینههای درمانی، مدارک زیر معمولاً موردنیاز است:
- اصل صورتحساب با مهر معتبر مرکز درمانی.
- اصل قبض پرداختی خدمات پاراکلینیکی.
- دستور پزشک مربوطه.
- گواهی معتبر و مهرشده برای خدمات خاص (مانند فیزیوتراپی یا رواندرمانی).
- کپی برابر اصل چک بیمه پایه (در صورت استفاده از بیمه پایه).
- ریز هزینههای جراحی شامل داروها، پزشک بیهوشی و غیره.
نکته: حداکثر تا 10 روز پس از دریافت خدمات، مدارک باید به شرکت بیمه تحویل داده شود.
نحوه دریافت هزینه بیمه تکمیلی تامین اجتماعی (آتیه سازان حافظ)
در صورتی که مایل به استفاده از خدمات بیمارستانها یا مراکز درمانی طرف قرارداد هستید و میخواهید از نحوه دریافت هزینه از بیمه تکمیلی آتیه سازان حافظ مطلع شوید، باید بگوییم که میتوانید به شعب شرکت آتیهسازان حافظ مراجعه و با ارائه دستور پزشک، معرفینامهای را برای ارائه به بیمارستان یا سایر مراکز درمانی دریافت کنید. در ضمن، علاوه بر این موارد، باید اصل و کپی شناسنامه به همراه کپی صفحه اول دفترچه بیمه را در کنار مدارک پزشکی به بیمه ارائه کنید.
دریافت هزینه بیمه تکمیلی ایران
برای گرفتن خسارت درمان تکمیلی بیمه ایران باید مدارک و اسناد مربوط به بیمارستان را به شرکت بیمه تحویل دهید و بعد از بررسیهای لازم که احتمالاً تا ۱ هفته طول میکشد، مبلغ تعیینشده بهحساب شما واریز میشود.
اگر به بیمارستانهایی مراجعه کردید که با سازمان تأمین اجتماعی طرف قرارداد نیستند، برای دریافت سهم سازمان تأمین اجتماعی از هزینههای انجامشده، باید صورتحساب خود را به این سازمان تحویل دهید تا موردبررسی قرار گیرد. این بررسی معمولاً تا ۱ ماه طول میکشد و بعد از آن، سهم تأمین اجتماعی به حسابتان واریز میشود. میتوانید گواهی پرداخت وجه را دریافت کرده و به شرکت بیمه درمان تکمیلی ایران تحویل دهید و مبلغ تعهد شده را دریافت کنید.
دریافت هزینه بیمه تکمیلی دانا
اگر به مراکز غیر طرف قرارداد بیمه دانا مراجعه کنید، باید خودتان هزینه را پرداخت کنید و بعد از آن مدارک لازم را برای دریافت هزینه بیمه تکمیلی دانا به شعب این شرکت تحویل دهید. پروندههای بیمارستانی غیر طرف قرارداد با تامین اجتماعی باید اول به بیمه تامین اجتماعی تحویل داده شود و بعد از محاسبه و پرداخت هزینه توسط این سازمان، مدارک را به بیمه دانا بدهید.
توجه داشته باشید که بیمه دانا پروندههای خسارت را معمولا بعد از حدود ۲ ماه محاسبه و پرداخت میکند. به همین دلیل پیشنهاد میکنیم به مراکز طرف قرارداد بیمه دانا مراجعه کنید.
موارد زیر برای بررسی و پرداخت هزینه بیمه درمان تکمیلی دانا ضروری است:
- معرفینامه از طرف بیمهگذار (شرکتی که از طریق آن بیمه شدهاید)؛
- تصویر دفترچه بیمه مربوط به بیمه شده اصلی و بیماری؛
- اصل شناسنامه فرزندان مونث بالای ۱۷ سال و مطلقه؛
- گواهی اشتغال به تحصیل فرزندان مذکر بالای ۲۲ سال (حداکثر تا ۲۵ سال و برای دانشجویان دکتری تا ۲۶ سال).
دریافت هزینه بیمه تکمیلی البرز
بیمه البرز در پرداخت هزینههای درمانی سختگیری زیادی دارد که در ادامه مطب آنها را بررسی میکنیم:
- دستور پزشک معالج شامل تاریخ بستری و نوع بيماری؛
- نامه بيمهگذار مبنی درخواست معرفینامه؛
- تصوير صفحه اول دفترچه بيمهگر اول (خدمات درمانی، تامين اجتماعی و … ) ، بيمه شده اصلی و فرعی
- تایید پزشک معتمد شرکت بیمه البرز (برای انواع جراحی، بیماریهای اعصاب و روان، ماموپلاستی، هزینه اتاق ایزوله و …)؛
- صورتحساب پرداختیها؛
- شرح عمل و خلاصه وضيعت بيمار و سير بيماری؛
- ساير مدارک پزشكی مربوط.
پرداخت هزینه بیمه تکمیلی البرز حدود ۱۵ روز کاری طول میکشد.
دریافت هزینه بیمه تکمیلی کوثر
برای دریافت هزینههای بیمه درمان تکمیلی کوثر به مدارک زیر احتیاج دارید:
- اصل فاکتور مرکز درمانی؛
- تصویر جواب؛
- تصویر دستور پزشک؛
- تصویر کارت ملی بیمار؛
- تصویر صفحه اول دفترچه بیمار.
فهرست کاملتر مدارک لازم برای گرفتن خسارت بیمه درمانی را در سایت بیمه کوثر ببینید.
دریافت هزینه بیمه تکمیلی آسیا
شرکت بیمه آسیا، درمان کارت بیمه آسیا را به شما میدهد تا برای مراجعه به مراکز طرف قرارداد در روزهای تعطیل به مشکل نخورید و کارتان در سریعترین زمان ممکن انجام شود. در فرصت بعدی باید معرفینامه را از این شرکت بگیرید. دریافت هزینه بیمه تکمیلی آسیا ۱۵ روز بعد از تحویل مدارک انجام میشود.
دریافت هزینه بیمه تکمیلی سامان
در ابتدا فاکتور هزینهها و مدارک درمانی را به بیمه پایه خود بدهید و مبلغ مورد تعهد بیمه گر اول را دریافت کنید. بعد از آن باید به یکی از نمایندگیهای بیمه سامان مراجعه کنید و با تحویل مدارک خود مابقی هزینهها را به استثنای ۱۰ درصد فرانشیز دریافت کنید. علاوه بر تحویل مدارک به نماینده خود، میتوانید به طور مستقیم مدارک خود را تحویل شعبات بیمه سامان بدهید؛ در غیر این صورت، اگر بیمه پایه نداشته باشید یا نخواهید از آن استفاده کنید، میتوانید از همان ابتدا به یکی از نمایندگیهای بیمه سامان مراجعه کنید و هزینههای پزشکی خود را مطابق تعرفه تا سقف تعهدات بیمه سامان دریافت کنید.
برای دریافت هزینه بیمه تکمیلی به کجا مراجعه کنیم؟
برای دریافت هزینه بیمه تکمیلی باید به شعب و نمایندگیهای هر شرکت بیمه مراجعه و مدارک مورد نیاز هرکدام را ارائه کنید،؛ اما با خرید بیمه درمان تکمیلی از ازکی دیگر چنین مشکلاتی ندارید. همه روند دریافت خسارت از جمله ارسال مدارک، ارزیابی آنها و پرداخت خسارت کاملا غیرحضوری انجام میشود و ازکی هیچ کارمزد یا هزینه اضافی دریافت نمیکند. روشی ساده و سریع که تمام مراحل آن آنلاین، شفاف و ساده انجام میشود. در صورتی که در هر یک از مراحل دریافت خسارت با مشکل مواجه شدید، میتوانید با پشتیبانی ۲۴ ساعته اختصاصی ازکی تماس بگیرید تا کارشناسان ما به بهترین شکل شما را راهنمایی کنند.
سوالات متداول
۱. بیمه تکمیلی چگونه میتواند در پوشش هزینههای درمانی کمک کند؟
بیمه تکمیلی به افراد کمک میکند تا بخش زیادی از هزینههای درمانی خود را که توسط بیمه پایه پوشش داده نمیشود، جبران کنند. این کار از طریق دو روش امکانپذیر است: استفاده از خدمات در مراکز طرف قرارداد بیمه که نیازی به پرداخت هزینه اولیه ندارد، و یا پرداخت هزینه در مراکز غیر طرف قرارداد و سپس درخواست بازپرداخت از بیمه.
۲. چه مدارکی برای دریافت خسارت از بیمه تکمیلی نیاز است؟
مدارک موردنیاز شامل صورتحسابها، دستور پزشک، و سایر گواهیهای مرتبط با خدمات درمانی است.
۳. آیا میتوانم بیمه تکمیلی را برای دریافت خدمات در مراکز غیر طرف قرارداد استفاده کنم؟
بله، میتوانید خدمات درمانی را در مراکز غیر طرف قرارداد دریافت کنید، اما باید هزینهها را ابتدا خودتان پرداخت کنید و سپس برای بازپرداخت به بیمه مراجعه نمایید. این فرآیند مستلزم ارائه مدارک و صورتحسابهای مربوطه به بیمه است.
۴. چقدر زمان میبرد تا بیمه تکمیلی هزینهها را بازپرداخت کند؟
زمان لازم برای بازپرداخت هزینهها توسط بیمههای تکمیلی متفاوت است و بستگی به شرکت بیمه و نوع خدمات دریافتی دارد. به طور معمول، این زمان به شرکت بیمه بستگی دارد و معمولاً بین 7 روز تا 2 ماه متغیر است.
۵. بیمه تکمیلی چگونه در هزینههای درمانی کمک میکند؟
بیمه تکمیلی بخش زیادی از هزینههای درمانی شما را پوشش میدهد. این خدمات شامل استفاده از مراکز طرف قرارداد یا بازپرداخت هزینهها در مراکز غیرطرف قرارداد است.
توجه: با خرید بیمه تکمیلی از ازکی، تمامی مراحل ارسال مدارک و دریافت خسارت بهصورت غیرحضوری انجام میشود.
ودرآخر متوجه نشدیم برای بیمه تکمیلی انفرادی یاتکمیلی خانواده کدام شرکتها واگذارمیکنند؟؟؟
همچنین بیمه عمریاحوادث خانواده گی
با سلام.
دوست عزیز بیمه تکمیلی، بیمه عمر و بیمه حوادث سه بیمه کاملا جدا و متفاوته. شما اول تصمیم بگیرید که قصد خرید چه بیمه ای رو دارید، بعدش میتونید از طریق همین سایت یعنی azki.com استعلام بگیرید یا با مشاوران ما تماس بگیرید تا راهنماییتون کنن
باسلام من به تازگی متوجه شدم باردار هستم و حدود 4 هفته ام هست میشه یه بیمه تکمیلی نام ببرید که بتونم از خدماتشون استفاده کنم ؟؟
سلام دوست عزیز
تو بیمههای تکمیلی انفرادی ممکن نیست چنین چیزی مگر اینکه تحت پوشش بیمه تکمیلی گروهی باشین.