برای خانه تکانی عید حواستان به بیمه حوادث انفرادی باشد
بسیاری از ما برای انجام خانه تکانی ترجیح میدهیم از شرکت های خدماتی و نیروی نظافتچی استفاده کنیم. اما نکته مهم این است که اگر در حین کار اتفاقی برای نیروی خدماتی افتاد چه کسی باید خسارت را پرداخت کند؟ آیا نیروی خدماتی میتواند برای دریافت خسارت از شما شکایت کند؟ شرکت خدماتی تا چه حد مسئولیت آسیب و صدمات را به عهده میگیرد؟ بیمه حوادث انفرادی میتواند هزینهها را جبران کند؟
در ادامه مطلب تلاش کردیم راهنمایی باشیم برای پاسخ به این سوالات.
خانه تکانی و دردسر های آن …
بعضی مواقع ترجیح میدهیم برای نظافت منزل، بجای استفاده از خدمات شرکتی، از نیرویی استفاده کنیم که دوست یا آشنا به ما معرفی کرده اند. در این حالت باید بدا نید اگر این فرد دچار حادثه شود احتمالا کار شما سخت خواهد بود. چراکه ابتدا باید ثابت کنید، مقصر حادثه و آسیب نبوده اید و جوانب احتیاط را رعایت کرده اید.
در صورتی که از شرکت خدماتی نیرو نگیرید عملا کارفرمای مشخصی برای نظافتچی وجود ندارد. بنابراین بر اساس ماده 95 قانون کار، صاحب خانه کارفرمای کارگر محسوب میشود و باید تمام جوانب احتیاط را رعایت کرده و بر کار نظافتچی نظارت داشته باشد. در غیر این صورت مسئول جبران خسارات مادی و معنوی خواهد بود.
به طور مثال اگر نردبانی که در اختیار نظافتچی قرار داده اید، خراب باشد، و یا از او بخواهید پنجره و قسمت های مرتفع ساختمان را نظافت کند، در صورت بروز حادثه قطعا شما مسئول هستید.
با توجه به آنچه در مطلب قبل گفته شد، اگر از شرکت خدماتی دارای مجوز، برای نظافت منزل استفاده کنید، شرکت باید ابزار لازم را در اختیار کارگر قرار دهد. در این صورت شما هیچ مسئولیتی در قبال خرابی نردبان یا خطرات ناشی از مواد شیمیایی ندارید.
بیمه حوادث انفرادی روزانه
اگر مصمم هستید از نیروی خدماتی استفاده کنید که با او آشنایی دارید و تمایلی به استفاده از خدمات شرکت ها ندارید، میتوانید بیمه حوادث انفرادی تهیه کنید. البته در حال حاضر امکان خرید بیمه حوادث انفرادی به شکل روزانه وجود ندارد. در واقع بیمه حوادث انفرادی به شکل سالانه صادر میشود.
به طور مثال اگر بیمه حوادث انفرادی تهیه کنید که تمام خطرات تحت پوشش قرار دهد، باید سالانه60 هزار تومان حقبیمه پرداخت کنید. البته این مبلغ گران ترین بیمه حوادث انفرادی است و شما میتوانید با حذف بعضی پوششها قیمت را کاهش دهید.
بیمه حوادث انفرادی با توجه به حقبیمهای که پرداخت کرده اید، برای هر پوشش سقف مشخص دارد. به طور مثال تا سقف 5 میلیون هزینه پزشکی، یا درصد مشخصی از دیه را پرداخت میکند.
پیشنهاد بهتر ما خرید بیمه عمر زمانی است. در حال حاضر بیمه خاورمیانه این امکان را فراهم کرده است تا افراد بتوانند به شکل روزانه بیمه عمر زمانی تهیه کنند. سرمایه فوت، هزینه پزشکی و تقص عضو ناشی از حادثه در این بیمه تحت پوشش قرار میگیرد. در واقع در این بیمه هزینه های ناشی از حادثه پرداخت میشود و برای یک روز اعتبار دارد. مبلغ لازم برای خرید این بیمه بر اساس سقف پوششها و سن فرد متغیر است. بطور مثال اگر سن نیروی نظافتچی 30 سال و سرمایه فوت در اثر حادثه 200 میلیون باشد، برای یک روز تنها باید 8 هزار تومان حقبیمه بپردازید.
شرکت خدماتی مسئول جبران خسارت است اگر …
اگر برای نظافت منزل از شرکت های خدماتی استفاده کنید نگرانی بابت آسیب و خسارت نظافتچی نخواهید داشت. چراکه در حین کار، شرکت خدماتی، کارفرمای نیروی نظافتچی محسوب میشود و در صورت آسیب مسئول است.
علاوه بر این بر اساس ماده 95 قانون كار؛ مسئولیت اجرای مقررات فنی وبهداشتی كار بر عهده كارفرما است. هرگاه بر اثر عدم رعایت مقررات از سوی كارفرما یا مسئولین واحد، حادثه ای رخ دهد شخص كارفرما یا مسئول مذكور از نظر كیفری و حقوقی مسئول است. بنابراین شرکت خدماتی مسئول جبران خسارتی است که به نظافتچی وارد شده است.
معمولا شرکت های خدماتی بیمه مسئولیت کارفرما در مقابل کارگر تهیه میکنند تا در زمان حادثه، شرکت بیمه خسارت را پرداخت کند.
پس در صورتی که از خدمات شرکتهای دارای مجوز استفاده کنید، نگرانی بابت حادثه و آسیب نخواهید داشت و لزومی ندارد بیمه حوادث انفرادی جداگانه خریداری کنید. در واقع لازم نیست برای اطمینان خاطر هزینه ای بابت بیمه حوادث انفرادی پرداخت کنید.
از طرفی اگر از شرکت های دارای مجوز استفاده میکنید، جالب است بدانید این شرکت ها بعنوان کارفرما موظف هستند تمامی وسایل و ابزار لازم برای نظافت را در اختیار نظافتچی قرار دهند. دراین صورت شما مسئولیتی در قبال خرابی نردبان و مواردی از این قبیل نخواهید داشت.
مدیر ساختمان مسئولیت دارد نه شما …
اگر با همسایهها به توافق رسیده اید که از نیروی نظافتچی یا سرایدار برای نظافت راه پلهها استفاده کنید خوب است بدانید بر اساس قانون تملک آپارتمانها، مدیر ساختمان در قبال سرایدار، نظافتچی، سرویس کار، تعمیرکار و باغبان که در مشاعات ساختمان فعالیت میکنند، متعهد و دارای مسئولیت است. در واقع مدیر ساختمان باید پاسخگوی خسارت وصدمات باشد.
البته اگر حادثهای برای نیروی خدماتی پیش آید، در ابتدا باید مشخص شود این حادثه در نتیجه اشتباه یا بی توجهی مدیر ساختمان بوده است.
فرض کنید سرایدار دچار برق گرفتگی شده است. اگر مدیر ساختمان از اتصالی سیم کشی برق مطلع بوده ولی اقدام به تعمیر آن نکرده باشد، باید خسارت سرایدار را پرداخت کند.
خرید بهترین بیمه از ازکی
ازکی در زمینه ارائه مشاوره و فروش انواع محصولات بیمه ای فعالیت میکند. شما میتوانید برای خرید بهترین بیمه متناسب با شرایط خود، به سایت ازکی مراجعه کنید. همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشورت با کارشناسان بیمه با مشاوران ما تماس بگیرید.
ازکی از مرحله انتخاب تا مشاوره برای دریافت خسارت، در همه روزهای سال همراه شماست.
سلام
برای من مشکلی پیش آمده ممنونم اگر راهنمایی بفرمایید
یک نظافتچی خانم سال گذشته در کل دو ساعت برای ساختمان ما کار کرده و بعد از حدود 9 ماه به اداره کار مراجعه کرده و ادعا نموده من به دلیل سر خوردن پایم در هنگام نظافت لگنم شکسته است و ادعای دیه کرده است. هیچ یک از همسایه ها این موضوع را ندیده و به قول خودش با اورژانس هم به بیمارستان نرفته است. آیا نباید نامبرده ابتدا سندی بر بروز حادثه در ساختمان ما ارایه می نموده و آیا اداره کار بعد از 9 ماه به صرف یک ادعا باید این موضوع را بپذیرد و مسولیت من در این خصوص چیست ؟
سلام و وقت بخیر.
احتمالا اون فرد بدون داشتن شاهد یا مدارک پزشکی قانونی نمیتونه خسارتی از شما دریافت کنه. برای اطلاعات دقیق تر و مطمئن تر باید با یک کارشناس حقوقی مشورت کنید
سلام.
کارگر نظافتچی از اتباع خارجه هست افغانیه.و حالا هروقت که اون میاد نظافت ساختمان انجام بده یه چیزی کم میشه و مدیر هم میگه بمن ربط نداره.حالا ما باید یقه کی رو بچسبیم.
جواب منو ممکنه به ایمیل پاسخ بدید ممنونم.
به نظرم خیلی ایده جالب و قابل تقدیریه که خدماتتون رو اینترنتی ارائه میدین، به طور کلی سرویس دهی های اینترنتی دغدغه های بسیار زیادی رو برای ما کم کردن. حتی من دیدم که خدمات لوله بازکنی و چاه بازکنی هم اینترنتی کردن و مردم دیگه دغدغه اینکه برای خدمات لوله بازکنی برچسب های روی در و دیوار رو زیر و رو کنن ندارن.