بیمه شخص ثالث

مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث یکی از انواع بیمه‌های اجباری برای وسایل نقلیه موتوری زمینی است. بنابراین در صورت بروز حادثه رانندگی، راننده مقصر تنها در شرایطی می‌تواند از شرکت بیمه خسارت دریافت کند که بیمه‌نامه معتبر داشته باشد. با فرض معتبر بودن بیمه‌نامه و در صورت بروز حادثه، مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث نقش تعیین‌کننده‌ای برای فرد زیان‌دیده دارد. شرکت‌های بیمه‌گر در این شرایط مدارک و مستندات را بررسی کرده و باید در بازه زمانی مشخصی خسارت را پرداخت کنند. اما چالش اصلی اینجاست که این زمان درباره تمامی شرکت‌های بیمه صدق نمی‌کند و ممکن است بیشتر طول بکشد. در کنار مدت زمان پرداخت خسارت، زمان اعلام حادثه به شرکت بیمه‌گر نیز مهم است. بنابراین در این مقاله از بلاگ ازکی به بررسی این موضوع می‌پردازیم که پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث معمولا چقدر زمان می‌برد و افراد چند روز برای اعلام حادثه فرصت دارند.

حداکثر مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث

مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث به عوامل متعددی بستگی دارد. لازم است بدانید که شرکت‌های بیمه‌گر با بررسی اسناد و مدارکی که ارائه شده و همین‌طور کارشناسی خودرو شخص ثالث و مدارک پزشکی قانونی شخص آسیب‌دیده در حادثه برای تعیین میزان خسارت وارده اقدام خواهند کرد.

مدت زمان پرداخت خسارت مالی بیمه شخص ثالث

نکته مهم اینکه، مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث توسط تمامی شرکت‌های بیمه‌گر یکسان نیست. بنابراین ممکن است یکی از شرکت‌های بیمه‌گر خسارت را طی مدت 10 تا 15 روز کاری بعد از حادثه به شخص زیان‌دیده پرداخت کند اما شرکت بیمه‌گر دیگری طی مدت 15 تا 20 روز کاری این کار را انجام دهد.

با درنظر گرفتن این بازه‌های زمانی می‌توان گفت که خسارت بیمه شخص ثالث باید حداقل 15 روز تا حداکثر تا 1 ماه پس از ارائه گزارش توسط شرکت بیمه‌گر پرداخت شود. البته در برخی موارد و به‌دلیل پیچیده بودن فرایندها ممکن است زمان پرداخت خسارت کمی بیشتر از 1 ماه به‌طول انجامد.

لازم است بدانید که مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث با کروکی یا بدون کروکی تفاوتی ندارد. بنابراین این موضوع نمی‌تواند روی زمان انجام این فرایند توسط شرکت‌های بیمه‌گر تاثیر بگذارد. در هر صورت برای دریافت خسارت باید برای خرید بیمه اقدام کنید و بیمه‌نامه‌ای معتبر داشته باشید. چون در صورت عدم اعتبار بیمه‌نامه شخص ثالث، شرکت بیمه‌گر تعهدی برای پرداخت خسارت به فرد زیان‌دیده ندارد.

مدت زمان پرداخت خسارت مالی بیمه شخص ثالث

مدت زمان پرداخت خسارت جانی و فوت بیمه شخص ثالث

در صورتی که حادثه رانندگی باعث خسارت جانی یا فوت شخص یا اشخاص ثالث شده باشد، شرکت بیمه‌گر در صورت توافق با راننده مقصر، فرد آسیب دیده یا وارث‌های متوفی می‌تواند برای پرداخت دیه و دیگر خسارت‌ها اقدام کند. در این شرایط دیگر نیازی به رای مراجع قضایی نخواهد بود. در این حالت، مدت زمان پرداخت خسارت 20 روز کاری خواهد بود. حتی در شرایطی که بیمه‌گر با راننده مقصر به توافق نرسد، مدت زمان پرداخت خسارت فوت بیمه شخص ثالث پس از دریافت گزارش از پزشکی قانونی نیز حداکثر 20 روز کاری خواهد بود.

اگر شرکت بیمه‌گر در بازه زمانی مشخص شده برای پرداخت خسارت اقدام نکند، مشمول جریمه می‌شود. میزان این جریمه مطابق با قانون بیمه شخص ثالث تعیین خواهد شد.

قوانین پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث در سال 1403

تا قبل از تصویب قانون جدید بیمه شخص ثالث، یعنی تا قبل از سال 1395، سقف مشخصی برای پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث تعیین نشده بود. اما با تصویب قانون جدید و به واسطه آن، تقسیم خودروها به 2 دوسته متعارف و نامتعارف، سقف پرداختی بیمه شخص ثالث نیز مشخص شده است.

طبق این قانون، خودروهایی که ارزش روز آن‌ها بالاتر از 50% دیه کامل انسان در ماه حرام است به‌عنوان خودروهای نامتعارف دسته‌بندی می‌شوند. چون قوه قضاییه دیه انسان کامل در سال 1403 را 1 میلیارد و 200 میلیون تومان برای ماه‌های غیرحرام و 1 میلیارد و 600 میلیون تومان برای ماه‌های حرام تعیین کرده، بنابراین هر خودرویی که حداقل قیمت 800 میلیون تومان داشته باشد، نامتعارف خواهد بود. در این شرایط سقف تعهدات بیمه‌ای بیمه شخص ثالث برای پرداخت خسارت به این نوع خودروها تنها 800 میلیون تومان است.

نکته مهم اینکه بیمه‌گذار در زمان خرید بیمه شخص ثالث می‌تواند علاوه‌بر پوشش‌های متعدد، سقف تعهدات را نیز تعیین کند. بنابراین در شرایطی که سقف تعهدات بالاتری انتخاب کرده باشید، شرکت بیمه‌گر خسارت بیشتری نیز پرداخت خواهد کرد.

نحوه دریافت خسارت بیمه شخص ثالث

برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث پس از وقوع حادثه رانندگی، بسته به قوانین شرکت بیمه‌گر و باتوجه‌به نوع حادثه باید مراحل زیر را دنبال کنید.

گزارش حادثه رانندگی به پلیس راهنمایی و رانندگی

در اولین مرحله از دریافت خسارت بیمه شخص ثالث باید بلافاصله پس از حادثه به پلیس گزارش دهید. پلیس با مراجعه به صحنه تصادف در صورت لزوم برای کشیدن کروکی تصادف اقدام کرده و نوع خسارت و مقصر حادثه را در گزارش خود ثبت می‌کند. شما برای دریافت هرگونه خسارتی از شرکت بیمه‌گر به این گزارش نیاز دارید پس تحت هر شرایطی با پلیس تماس بگیرید.

گزارش حادثه رانندگی به پلیس راهنمایی و رانندگی برای دریافت خسارت بیمه ثالث

آماده‌سازی و جمع‌آوری مدارک مربوط به حادثه

با تنظیم کروکی از محل حادثه و آماده شدن گزارش پلیس، لازم است مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت را آماده کرده و به شرکت بیمه‌گر ارائه کنید.

ثبت درخواست دریافت خسارت بیمه شخص ثالث

برای دریافت خسارت از شرکت بیمه، زمان مشخصی برای اعلام وقوع حادثه به شرکت‌های بیمه‌گر مشخص شده است. مهلت مراجعه به شرکت بیمه‌گر برای تشکیل پرونده دریافت خسارت بیمه شخص ثالث حداکثر 5 روز کاری پس از حادثه رانندگی است. پس از اعلام حادثه به شرکت بیمه‌گر، کارشناسان برای تشکیل پرونده اقدام کرده و مدارک ارائه شده را بررسی خواهند کرد.

تخمین خسارت وارده به شخص ثالث

کارشناسان شرکت بیمه‌گر با بررسی مدارک و مستندات، کارشناسی بدنه خودروی فرد زیان‌دیده و ارزیابی مدارک پزشکی قانونی مربوط به اشخاص ثالث زیان‌دیده در حادثه رانندگی، میزان خسارت وارده را تعیین خواهند کرد. مهم‌ترین عامل در تعیین میزان خسارت، سقف تعهدات بیمه‌ شخص ثالث است.

پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث به فرد زیان‌دیده

با تعیین میزان خسارت وارده به اشخاص ثالث (مالی و جانی)، شرکت بیمه‌گر مبلغ خسارت را واریز خواهد کرد.

مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث

برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث باید مدارک زیر را به شرکت بیمه‌گر ارائه کنید.

  • کارت ملی هوشمند یا شناسنامه؛
  • گواهینامه رانندگی؛
  • مدارک مالکیت خودرو شامل کارت خودرو؛
  • بیمه‌نامه شخص ثالث؛
  • گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی؛
  • مدارک پزشکی برای مصدومین در حادثه رانندگی؛
  • فاکتورهای خرید قطعات و تعمیرات خودرو در نمایندگی‌های معتبر.

نکات تکمیلی برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث

اکنون که با مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث آشنا شده‌اید، لازم است نکاتی تکمیلی درباره خرید بیمه ارائه شود تا در صورت بروز حادثه بتوانید به‌موقع و حداکثر خسارت را دریافت کنید.

  • تاریخ اعتبار بیمه شخص ثالث از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در صورت نداشتن بیمه شخص ثالث معتبر جریمه خواهید شد. جریمه نداشتن بیمه شخص ثالث عدد ثابتی نیست و باید شرایط توسط کارشناس بررسی شود.
  • برای دریافت خسارت مالی و جانی و فوت شخص ثالث در حادثه رانندگی باید حداکثر ظرف مدت 5 روز کاری حادثه را به شرکت بیمه‌گر اطلاع دهید.
  • مدت زمان پرداخت خسارت در شرکت‌های بیمه‌گر با یکدیگر متفاوت است. اما زمان عرف آن معمولا 15 روز کاری است و در برخی موارد استثنا ممکن است تا 1 ماه زمان ببرد.
  • یکی از اصلی‌ترین مدارک برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث، کروکی و گزارش پلیس راهنمایی و رانندگی است. بنابراین حتی در صورت مصالحه با مقصر در حادثه رانندگی با پلیس تماس بگیرید.
  • اگر پلیس راهنمایی و رانندگی کروکی محل حادثه را تنظیم نکرد، نگران طولانی‌ شدن زمان پرداخت خسارت نباشید. چون مدت زمان پرداخت خسارت در صورت وجود کروکی یا بدون آن تفاوتی ندارد.

خرید بیمه شخص ثالث با کامل‌ترین پوشش‌ها از ازکی

بیمه شخص ثالث یکی از بیمه‌های اجباری برای انواع وسایل نقلیه موتوری زمینی است. این موضوع تا اندازه‌ای اهمیت دارد که اگر اعتبار بیمه‌نامه خودرویی تمام شده باشد، پلیس راننده را جریمه کرده و بیمه‌گذار باید جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث را نیز پرداخت کند. با بیمه‌نامه معتبر و در صورت وقوع حادثه رانندگی، شخص ثالث آسیب دیده در حادثه می‌تواند خسارت مالی و جانی از بیمه‌نامه راننده مقصر دریافت کند. اما دریافت خسارت مدت‌زمان مشخصی دارد. به‌ این مفهوم که متقاضی باید در بازه زمانی حداکثر 5 روز بعد از حادثه رانندگی موضوع را به شرکت بیمه‌گر اطلاع دهد. مدت زمان پرداخت خسارت نیز به شرکت بیمه‌گر بستگی دارد اما معمولا 15 روز کاری بوده و در برخی موارد استثنا ممکن است تا 1 ماه زمان ببرد. باتوجه‌به اهمیت و ضرورت این نوع بیمه‌نامه بهتر است سریع‌تر برای خرید بیمه شخص ثالث از ازکی اقدام کنید.

سوالات متداول

  • دریافت خسارت بیمه شخص ثالث چقدر زمان می‌برد؟

مدت زمان پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث حداقل 15 روز کاری و حداکثر تا 1 ماه است.

  • مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث چیست؟

برای دریافت خسارت بیمه شخص ثالث باید کروکی و گزارش پلیس را به‌همراه بیمه‌نامه و مدارک خودرو ارائه کنید.

  • سقف پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث چقدر است؟

سقف پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث به سقف تعهدات بیمه‌نامه بستگی دارد اما حداکثر سقف آن برای خودروهای نامتعارف تنها 800 میلیون تومان است.

  • تا چند روز بعد از حادثه باید به شرکت بیمه اطلاع داد؟

حداکثر تا 5 روز کاری بعد از حادثه رانندگی باید موضوع را به شرکت بیمه‌گر اطلاع دهید.

  • آیا مدت زمان پرداخت خسارت با کروکی و بدون کروکی متفاوت است؟

خیر. مدت زمان و نحوه پرداخت خسارت بیمه شخص ثالث با کروکی و بدون کروکی تفاوتی ندارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا