بیمه بدنه

آیا بیمه بدنه باید حتماً به نام صاحب ماشین باشد؟

آیا واقعاً برای خرید بیمه بدنه، باید حتماً مالک خودرو باشیم؟ این سوالی‌ست که ذهن بسیاری از رانندگان و دارندگان خودرو را درگیر کرده است؛ مخصوصاً زمانی‌که خودرو به نام شخص دیگری است. اگر شما هم در چنین موقعیتی قرار دارید و نمی‌دانید تکلیف بیمه بدنه چیست، این مطلب دقیقاً برای شماست. در ادامه، به‌صورت کامل و شفاف توضیح می‌دهیم که آیا بیمه بدنه باید بنام صاحب ماشین باشد یا خیر و هر آنچه باید درباره مالکیت و شرایط بیمه بدنه بدانید را به شما توضیح می‌دهیم.

آیا بیمه بدنه باید بنام صاحب ماشین باشد؟

در پاسخ به سوال «آیا بیمه بدنه باید حتماً به نام صاحب ماشین باشد؟» باید گفت خیر؛ به عبارت دقیق‌تر، بیمه‌نامه باید به نام صاحب ماشین باشد؛ بااین‌حال، امکان ثبت بیمه بدنه به نام فردی دیگر هم وجود دارد. اگر بیمه‌گزار فردی به جز صاحب ماشین باشد، باید نام مالک هم به عنوان ذی‌نفع در این قرارداد میان بیمه‌گزار و بیمه‌گر یا همان شرکت ارائه‌دهنده بیمه بدنه به ثبت برسد. در وقع اگر بیمه به نام فرد دیگری خریداری شود، ذکر نام مالک خودرو در بیمه‌نامه ضروری است.

از‌این‌رو اگرچه مالک و بیمه‌گذار می‌توانند دو فرد متفاوت باشند، اما برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در زمان پرداخت خسارت، توصیه می‌شود حتماً:

  • مالک خودرو از اقدام برای بیمه بدنه آگاه باشد؛
  • اطلاعات خودرو به‌صورت کامل و دقیق مطابق با سند مالکیت ثبت شده باشد؛
  • و در صورت امکان، نام مالک نیز به‌عنوان ذی‌نفع در بیمه‌نامه درج شود.

این موضوع به ویژه در هنگام دریافت خسارت اهمیت دارد، چرا که شرکت بیمه باید احراز کند که بیمه‌گذار یا ذی‌نفع قانونی، اجازه داشته برای این خودرو بیمه‌نامه تهیه کند و درخواست خسارت بدهد.

شرایط ثبت بیمه بدنه به نام فردی به جز مالک آن چیست؟

بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث باید به نام مالک ثبت شوند. اگر بنا باشد که تحت شرایطی خاص، فردی به جز مالک، خودرو را بیمه بدنه کند، لازم است که آن شخص وکالت‌نامه‌ای از جانب مالک وسیله در اختیار داشته باشد.

با ارائه این وکالت‌نامه قانونی است که امکان عقد قرارداد بیمه بدنه به وجود می‌آید. در این حالت، نام مالک به عنوان فردی ذی‌نفع در این معامله قید می‌شود. قید نام صاحب اصلی وسیله در قرارداد ضروری است.

منظور از ذی‌نفع قراردادن مالک خودرو چیست؟

اگر بیمه بدنه به نام فردی به جز مالک خریداری شود، نیاز به معرفی صاحب وسیله نقلیه به‌عنوان ذی‌نفع در قرارداد خواهد بود. منظور از ذی‌نفع این است که اگر خسارتی به ماشین وارد شود، مبلغ خسارت از طرف شرکت بیمه به شخص ذی‌نفع پرداخت می‌شود و همچنان اعتبار بیمه‌نامه با شرایط عقد قرارداد اولیه به قوت خود باقی می‌ماند.

در نتیجه، اگرچه گاهی امکان این وجود دارد که بیمه‌نامه به نام فردی به جز مالک خودرو هم باشد، اما ثبت و درج مالک به نام ذی‌نفع قرارداد و ارائه مدارک او در فرایند خرید و دریافت خسارت ضرورت دارد. چنانچه قصد خرید بیمه بدنه برای خودرو خود دارید، حتما قیمت بیمه بدنه را در سایت ازکی بررسی کنید.

انتقال بیمه بدنه به مالک جدید چگونه است؟

شاید برایتان این سؤال پیش بیاید که آیا امکان انتقال بیمه بدنه به مالک جدید هم وجود دارد؟ پاسخ مثبت است. در موارد زیر شرایط منتقل‌کردن بیمه بدنه به مالک جدید ذکر شده است:

  • بیمه‌گزار بخواهد که خودروی خود را در شرکت دیگری بیمه کند. به‌عبارت دقیق‌تر، بخواهد خدمات بیمه را از شرکت دیگری دریافت کند.
  • بیمه‌گزار یک خودروی جدید تهیه کرده باشد و بیمه بدنه خودروی قبلی را به خودروی جدید خود منتقل کند.
  • در صورت فروش یک خودرو هم امکان انتقال بیمه بدنه آن به مالک جدید وجود دارد.

امکان انتقال تخفیفات بیمه بدنه به بستگان درجه یک هر فرد هم وجود دارد. منظور از بستگان درجه اول افراد زیر هستند:

  • همسر؛
  • پدر و مادر؛
  • فرزندان مالک

در زمینه انتقال بیمه بدنه به مالک جدید، یادتان باشد که خریدار خودرو می‌تواند از باقی‌مانده اعتبار بیمه‌نامه وسیله نقلیه استفاده کند. این فرد نمی‌تواند از تخفیفات خودرو هم بهره‌مند شود و در واقع، سوابق تخفیف‌هایی که پیش از آن وجود داشته، قابل انتقال نیست.

بیمه بدنه را از ازکی هوشمندانه خریداری کنید!

در این مطلب به شما گفتیم که آیا بیمه بدنه باید بنام صاحب ماشین باشد یا خیر. آگاهی درباره قوانین بیمه‌ها برای صاحبان خودرو و رانندگان لازم است. اگر صاحب وسیله نقلیه هستید یا یک خودرو زیر پای شماست و با آن در تردد هستید، حتماً حواستان به تهیه بیمه‌ هم باشد. درست است که بیمه بدنه از نظر قانونی اجباری نیست، اما خرید آن به شما در رسیدن به امنیت خاطر بیشتر کمک شایانی می‌کند. پوشش‌های بسیار متنوعی در خدمات بیمه بدنه به بیمه‌گزاران ارائه می‌شوند و اگر مشکلی برای وسیله پیش بیاید یا دچار حوادث مختلف رانندگی شود، از بیمه‌گزار حمایت خوبی به عمل خواهد آمد.

برای خرید بیمه بدنه و انواع دیگر بیمه، وارد سامانه آنلاین ازکی شوید و از میان پیشنهادات مختلف، گزینه دلخواه را انتخاب کنید. در واقع، ازکی یک پلتفرم آنلاین است که به شما امکان خرید بیمه از شرکت‌های معتبر مختلف را می‌دهد. با خرید بیمه بدنه به‌طوراینترنتی، به‌آسانی صاحب یک بیمه‌نامه معتبر می‌شوید و در وقت و زمان برای خرید هم صرفه‌جویی می‌کنید. ضمناً از امکاناتی مانند استعلام بیمه بدنه خودرو هم بهره‌مند خواهید شد.

سوالات متداول

  • آیا بیمه بدنه باید به نام صاحب ماشین باشد؟

بله، اما اگر تحت شرایطی فردی به‌جز مالک در نقش بیمه‌گزار ظاهر شود، باید نام مالک در قرارداد بیمه به عنوان ذی‌نفع آورده شود.

  • در صورت تصادف، اگر بیمه‌گذار و مالک خودرو متفاوت باشند، خسارت پرداخت می‌شود؟

بله، در صورتی که نام مالک در بیمه‌نامه به عنوان ذی‌نفع درج شده باشد و مدارک کامل ارائه شود، شرکت بیمه خسارت را پرداخت می‌کند.

  • آیا برای بیمه‌کردن خودرویی که به نام من نیست، نیاز به وکالت دارم؟

در حالت عادی نیازی نیست، اما برای برخی شرکت‌های بیمه یا در شرایط خاص، ارائه وکالت‌نامه یا رضایت‌نامه مالک ممکن است الزامی باشد.

  • آیا می‌توان بیمه بدنه را پس از فروش خودرو به مالک جدید منتقل کرد؟

بله. با مراجعه به شرکت بیمه و ارائه مدارک، امکان انتقال بیمه‌نامه به نام مالک جدید یا حتی استفاده از تخفیف بیمه بدنه وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا