انتخاب بهترین بیمه برای مشاغل آزاد + نکات ضروری که باید بدانید!
این روزها کسبوکارهای کوچک و خانگی بهشدت پرطرفدار شدهاند. دنیای امروز و رشد تکنولوژیهایی مثل شبکههای اجتماعی و اینترنت، این امکان را به افراد میدهد تا به راحتی کسبوکار جمعوجور برای خودشان راه بیندازند. یکی از دغدغههای همیشگی در این کارها نداشتن امنیت بابت بیمه است. برای همین هم بیمه تامین اجتماعی علاوه بر بیمههای اجباری بیمههای خویشفرما هم دارد.
اگر شما هم میخواهید کسبوکار خودتان را راه بیندازید و به فکر خرید بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی با پوششهای کافی و مناسب هستید، تا انتهای این مقاله همراه ازکی باشید.
بیمه مشاغل آزاد چیست؟
بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی درواقع بیمه خویشفرما برای کسانی است که در حرفه یا شغلی کارگاهی مشغول بهکار هستند و میخواهند خودشان را بیمه کنند. فرقی هم نمیکند که کارگر دارند یا بهتنهایی کار میکنند. ثبتنام بیمه مشاغل آزاد نیاز به مجوز استناد اشتغال صادره از سوی مراکز ذیصلاح یا به تشخیص هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی دارد. همچنین اگر کارفرما هستید و میخواهید خودتان و کارگرانتان را بیمه مشاغل آزاد بکند، نباید بهعنوان کارفرما مشمول مقررات بیمهای تامیناجتماعی باشید.
بیمه مشاغل آزاد یک بیمه اختیاری است. یعنی بیمهشده میتواند هر زمان که خواست قرارداد بیمه را فسخ کند.
چه کسانی میتوانند از بیمه مشاغل آزاد استفاده کنند؟
تمام کسانی که تحت پوشش هیچ بیمه پایهای (تامیناجتماعی، خدمات درمانی، بیمه سلامت) قرار ندارند و در ارگان، سازمان و شرکت خاصی استخدام نشدهاند و حق بیمه برایشان واریز نمیشود، میتوانند از بیمه اختیاری استفاده کنند. اگر حتی تا همین ماه پیش برایتان بیمه رد میشد و حالا دیگر بیمه ندارید، باز هم میتوانید خودتان را بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد بکنید.
این بیمه اختیاری تقریبا همه مزایا و امکانات بازنشستگی و درمانی را دارد. اما سطح پوشش بیمهنامه شما به مبلغ حق بیمهای که پرداخت میکنید، بستگی دارد. البته بیمه اختیاری شامل بیمه بیکاری نمیشود و مستمری بیکاری و دریافت مقرری به فرد تعلق نمیگیرد.
تقریبا بیشترین استفادهکنندگان از بیمه اختیاری و مشاغل آزاد زنان خانهدار و صاحبان کسبوکارهای خانگی و شخصی هستند. اگر شما هم قصد خرید بیمه زنان خانهدار را دارید مطلب «بیمه زنان خانهدار؛ پیشتوانه مالی مناسب برای بانوان» را بخوانید.
مزایای بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
پوشش های بیمه مشاغل آزاد و اختیاری تقریبا یکسان است. بهطور کلی مزایای بیمه مشاغل آزاد یا اختیاری شامل موارد زیر میشود:
- دریافت مستمری بازنشستگی؛
- دریافت حقوق ازکارافتادگی؛
- غرامت فوت (صورت فوت بیمهشده، خانوادهاش میتوانند از مزایای بیمه نامه استفاده کنند).
حواستان باشد خدماتی مثل کمک هزینه ازدواج، غرامت دستمزد ایام بارداری، شامل بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد نیست.
انواع بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد
بیمه تامین اجتماعی در کشور ما به دو دسته بیمه اجباری و بیمه خویشفرما تقسیم میشود. یکی از انواع بیمه خویشفرما بیمه مشاغل آزاد است. البته بهطور کلی بیمه خویشفرما شامل دو دسته بیمه مساغل آزاد و بیمه اختیاری میشود.
شرایط بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی
هرکدام از انواع بیمه مشاغل آزاد و اختیاری شرایط مخصوص به خودشان را دارند. شرایط ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد عبارتند از:
- داشتن حداکثر ۵۰ سال سن برای مردان و ۴۵ سال سن برای زنان؛
- داشتن حداقل 18 سال سن موقع ثبتنام؛
- حداکثر سن متقاضی بیش از 50 سال برای مردان و 45 سال برای زنان است. اما سابقه پرداخت حق بیمه قبلی باید بهاندازه دوبرابر تفاوت سنی در تامین اجتماعی باشد؛
- حداقل 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه.
یعنی یکی از شرایط بیمه مشاغل آزاد برای مرد 55 ساله این است که در زمان ثبتنام باید حتما ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی داشته باشد. اگر هم بیش از 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه دارد، میتواند با هر سنی خودش را بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد تامین اجتماعی بکند.
حق بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی 1403 چقدر است؟
مبلغ مستمری در بیمههای خویشفرمای تامین اجتماعی از جمله بیمه مشاغل آزاد، به میزان حق بیمه پرداختی و مدت زمانی که حق بیمه پرداخت میکنیم، بستگی دارد. بهطور کلی، هر چقدر دستمزدی که بر اساس آن پرداخت حق بیمه پرداخت میکنیم بیشتر باشد، میزان حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد هم بیشتر میشود. البته در بیمه مشاغل آزاد میتوانیم مبلغ حق بیمه را خودمان انتخاب کنیم.
جدول بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی 1403 برای انتخاب حداقل دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه مطابق با مبالغ مصوب شورای عالی کار تا حداکثر دستمزد مصوب (معادل هفتبرابر حداقل دستمزد)، به شکل زیر است:
مبلغ حق بیمه مشاغل آزاد در سال ۱۴۰۳ در شش ماهه اول سال
سطح بیمه |
مبلغ به تومان |
بیمه مشاغل آزاد 12 درصد | 888،600 |
بیمه مشاغل آزاد 14 درصد | 1،037،000 |
بیمه مشاغل آزاد 18 درصد | 1،333،000 |
بیمه اختیاری 27 درصد |
2،400،000 |
مبلغ حق بیمه مشاغل آزاد در سال ۱۴۰۳ در شش ماهه دوم سال
سطح بیمه | مبلغ به تومان |
بیمه مشاغل آزاد 12 درصد | 888،606 |
بیمه مشاغل آزاد 14 درصد | 1،026،708 |
بیمه مشاغل آزاد 18 درصد | 1،232،910 |
شما میتوانید با گوشی موبایل خود و با استفاده از کد استعلام بیمه تامین اجتماعی هم سابقه حق بیمههای پرداختی خود را مشاهده کنید و هم بهصورت آنلاین حق بیمه خود را بپردازید.
میزان حقوق بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد
شرایط بیمه مشاغل آزاد برای بازنشستگی با بیمه اجباری متفاوت است. در بیمه اجباری، کارفرما موظف است کارکنان خود را بیمه کند و حق بیمه به صورت 30 درصد از درآمد کارمند محاسبه میشود. از این 30 درصد، 7 درصد سهم نیروی کار و 23 درصد سهم کارفرما است. در بیمه مشاغل آزاد، تمامی حق بیمه را خودِ بیمهگذار پرداخت میکند؛ بنابراین به جای 30 درصد، عدد کمتری در نظر گرفته میشود. ولی در بیمه مشاغل آزاد، سه سطح 18%، 14% و 12% وجود دارند که فرد یکی از آنها را انتخاب میکند. در واقع، هر چه درصد پرداخت بیمه بیشتر باشد، حقوق بازنشستگی هم افزایش مییابد. در نتیجه، با توجه به اینکه فرد کدام یک از درصدهای عنوان شده را انتخاب کرده باشد، بعد از بازنشستگی حقوق متفاوتی خواهد داشت. هرچه فرد سطح بالاتری را پرداخت کرده باشد، میزان دریافتی نیز افزایش خواهد یافت.
بیمه مشاغل آزاد بدون کارت پایان خدمت
برای ثبتنام بیمه حرف و مشاغل آزاد نیازی به کارت پایان خدمت نیست. ارائه کارت پایان خدمت در سازمان تامین اجتماعی فقط در هنگام استفاده از بیمه بیکاری ضروری است.
فرانشیز درمانی بیمه مشاغل آزاد چقدر است؟
مثل تمامی بیمهنامهها به بیمه درمانی مشاغل آزاد هم، فرانشیر تعلق میگیرد. یعنی بخشی از هزینههای خدمات بیمارستانی و پزشکی بر عهده خود بیمهشده خواهد بود. فرانشیر بیمه در بیمه مشاغل آزاد برای درمانهای بستری ۱۰ درصد و برای درمانهای سرپایی ۳۰ درصد است. یعنی بیمهشده باید ۱۰ درصد از هزینههای مربوط به بستری و 30 درصد از هزینههای خدمات پزشکی سرپایی را خودش پرداخت کند.
سن بازنشستگی مشاغل آزاد
به طور کلی، سن بازنشستگی برای مشاغل آزاد با سایر بیمههای بازنشستگی تفاوتی ندارد و شامل موارد زیر میشود:
• بازنشستگی با 10 سال سابقه کار (برای زنان بالای 55 سال و مردان بالای 60 سال)
• بازنشستگی زنان بالای 42 سال با 20 سال سابقه کار
• بازنشستگی با 20 سال سابقه کار متوالی یا 25 سال سابقه کار متوالی در مشاغل سخت
• بازنشستگی با 20 سال سابقه کار (برای مردان بالای 60 سال و زنان بالای 55 سال)
• بازنشستگی با 30 سال سابقه کار (برای آقایان بالای 50 سال و زنان بالای 40 سال)
• بازنشستگی با 35 سال سابقه کار
همانطور که مطالعه کردید، سن بازنشستگی بیمه مشاغل آزاد با بیمههای دیگر یکسان است. در ضمن، افرادی که دیرتر شروع به ریختن حق بیمه خود کنند هم میتوانند از این شرایط خاص برای بازنشستگیِ قبل از 35 سال، استفاده کنند.
آیا افزایش حقوق بازنشستگان مشاغل آزاد امکان دارد؟
برعکس بیمههای اجباری تامیناجتماعی، بیمه مشاغل آزاد امکان محاسبه میزان مستمری بر حرف بر اساس دو سال آخر قبل از بازنشستگی ندارد. یعنی حتی اگر در دو سال آخر بازنشستگی حق بیمه بیشتری پرداخت کرده باشید، باز هم ملاک حق بیمه پرداختی و سابقه پرداخت حق بیمه متقاضی در زمان عقد قرارداد محاسبه میشود. درواقع سوابق ناشی از بیمه خویشفرما (اختیاری و صاحبان حرف و مشاغل آزاد) صرفاً سابقه پرداخت حق بیمه است و جز سابقه کار فرد نخواهند بود.
تفاوت بیمه اختیاری با بیمه مشاغل آزاد
با اینکه تقریبا کارکرد و ماهیت بیمه مشاغل آزاد و اختیاری یکی است اما تفاوتهایی نیز با هم دارند. اگر شغل آزاد دارید، بیمه مشاغل آزاد برای شما بهتر است. اما اگر از قبل بیمه اجباری داشتید ولی در حاضر در شرکتی یا سازمانی استخدام نیستید، بیمه اختیاری احتمالا گزینه مناسبتری خواهد بود. بهتر است در زمان انتخاب شرایط خود و نکات زیر را در نظر بگیرید:
- یکی از مهترین تفاوتهای بیمه اختیاری و بیمه مشاغل آزاد، نحوه محاسبه میزان حق بیمه پرداختی است. بیمه اختیاری فقط یک حق بیمه 27 درصدی دارد که پوششهای بازنشستگی، فوت و … را شامل میشود. اما در بیمه مشاغل آزاد میتوانیم انتخاب کنیم که کدام پوششها را نیاز داریم. هرکدام از پوششهای بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی بیمه مشاغل آزاد هم درصد جداگانهای دارند. یعنی میتوانیم براساس نیاز خود حق بیمه ۱۲، ۱۴ یا ۱۸ درصد را برای بیمهنامه مشاغل آزاد خودمان انتخاب کنیم.
- نحوه محاسبه حق بیمه در بیمه مشاغل آزاد پس از گذشت ۵ سال تغییر میکند اما وقتی یک بیمه اختیاری میخرید، نحوه محاسبه حق بیمه برای تمام ۳۰ سال ثابت است. علاوه براینها برای ثبتنام بیمه اختیاری باید حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشیم. اما در بیمه مشاغل اینطور نیست.
تفاوت بیمه 18 درصد با 27 درصد
همانطور که پیشتر گفتیم، بیمه 18 درصد به عنوان بالاترین سطح بیمه مشاغل آزاد محسوب میشود. ولی نوع دیگری از بیمه وجود دارد که به آن بیمه اختیاری 27 درصد میگویند. این نوع بیمه برای کسانی است که از بیمه خاصی استفاده نمیکنند و تحت پوشش بیمه دیگری نیستند. با این حال دارای مزایایی است و برخی افراد ترجیح میدهند این نوع بیمه سطح بالا را انتخاب کنند. بنابراین، در این بخش تفاوت بیمه 18 درصد با 27 درصد را بررسی میکنیم تا بر حسب نیازتان یکی از آنها را خریداری کنید:
• بیمه اختیاری 27 درصد، تعهدات بیمهای برای مستمری بازنشستگی، از کارافتادگی، فوت، درمان، هزینه پروتز، آرتریت و هزینههای دفن را پوشش میدهد. ولی بیمه 18 درصد، از کارافتادگی جزئی مانند نقص عضو را پوشش نمیدهد.
• بیمه شدگان بیمه 27 درصد، مشمول پرداخت فرانشیز در مراکز تامین اجتماعی نیستند. ولی بیمه خوداشتغالی 18 درصد، فرانشیز دارد و برای دریافت پوشش درمانی باید هزینه را جداگانه پرداخت کنید.
بیمه مشاغل آزاد 18 درصد
بالاترین سطح و بهترین بیمه برای افراد با مشاغل آزاد، بیمه 18 درصدی است. حق بیمه آزاد تامین اجتماعی در این سطح، به صورت 18 درصد از درآمد بیمهگذار تعیین میشود که خود فرد باید آن را به صورت کامل پرداخت کند. مزایای این سطح شامل شرایط بازنشستگی، فوت و نقص عضو میشود. البته توجه داشته باشید که نقص عضو موارد خیلی جزئی را دربر نمیگیرد.
بیمه مشاغل آزاد بدون دفترچه
سالهای گذشته افراد جهت بهره بردن از خدمات بیمه تامین اجتماعی، با دفترچه خود به مراکز درمانی مراجعه میکردند و با هزینه کمتر یا رایگان، درمان میشدند. بیمهشدگان جهت تمدید دفترچه خود باید به صورت حضوری به اداره تامین اجتماعی مراجعه میکردند. ولی از سال 1399 و با شیوع ویروس کرونا، این فرآیند کمی تغییر کرد. به این معنی که از پزشکان و مراکز درمانی خواسته شده است که کلیه خدمات مربوط به تامین اجتماعی را تا حد امکان از راه دور و اینترنتی انجام دهند. بیمهشدگان نیز میتوانند با ارائه کارت ملی، خدمات درمانی مورد نیازشان را دریافت کنند.
جهت بهره بردن از خدمات درمانی در مشاغل آزاد نیز باید به همین طریق اقدام کنید. یعنی اگر شما گزینه درمان را انتخاب و مبلغ را واریز کرده باشید، دیگر نیازی به دفترچه ندارید؛ از طریق کد ملی خود میتوانید از خدمات درمانی بهره ببرید. در ضمن، حق بیمه درمان در این بیمه اجباری نیست؛ یعنی شما به دلخواه میتوانید حق سرانه خود را واریز کنید و اگر به درمان نیازی نداشتید، اجباری برای واریز آن وجود ندارد.
هزینه بیمه ازاد بدون دفترچه و فقط بازنشستگی چقدر است؟
در بخش قبلی، هزینه بیمه مشاغل آزاد را بررسی کردیم که در واقع همان بیمه بدون درمان محسوب میشوند. به این معنی که شما با پرداخت این مبالغ، فقط در زمان بازنشستگی حق بیمه خود را ماهانه دریافت میکنید. با این حال اگر فردی علاوه بر بیمه مشاغل آزاد بازنشستگی نیز بخواهد از خدمات درمانی هم بهره ببرد، باید مبلغ آن را بپردازد. این مبلغ همان فرانشیز درمانی بیمه است که کمی بالاتر آن را بررسی کردیم.
مدارک لازم برای بیمه مشاغل آزاد
برای ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد مدارک زیر لازم است:
- اصل و کپی شناسنامه متقاضی؛
- اصل و کپی کارت ملی متقاضی؛
- ۳ قطعه عکس متقاضی؛
- اصل و کپی شناسنامه خانواده متقاضی (درصورت تقاضای بیمه مشاغل آزاد با دفترچه بیمه)؛
- اصل و کپی کارت ملی خانواده متقاضی؛
- دو قطعه عکس خانواده متقاضی؛
- شماره بیمه (درصورت وجود شماره از قبل).
نکات بیمه مشاغل آزاد
دقت کنید:
- بیمه مشاغل آزاد مناسب کسانی است که از سوی هیچ سازمانی بیمه نشده باشند؛
- در صورت خرید این بیمهنامه، عنوان آن در سابقه بیمه ثبت نخواهد شد؛
- اگر در یک موسسه مشغولبهکار باشید، نمیتوانید بیمه مشاغل آزاد را تهیه کنید و باید از سمت کارفرمای خود بیمه شوید؛
- با خرید این بیمهنامه، نمیتوان افرادی بهجز بستگان درجهاول (همسر، فرزند، پدر و مادر) را تحتپوشش قرار داد؛
- افرادی که سن زیادی دارند و نمیتوانند بیمهنامههای اختیاری را تهیه کنند، میتوان بیمه مشاغل آزاد را برای خود خریداری کنند؛
- چنانچه افراد از سمت سازمانهایی مانند آموزشوپرورش یا ارتش سابقه بیمه داشته باشند، باید مبلغ آن را تسویه کنند تا این زمان در سابقه تامین اجتماعی آنها محاسبه شود.
نحوه ثبت نام بیمه مشاغل آزاد
برای ثبت نام بیمه مشاغل آزاد باید فرم ثبت نام بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد را در سایت https://es.tamin.ir پر کنید و مدارک لازم برای بیمه مشاغل آزاد را تحویل بدهید. درواقع اول باید در سایت تامین اجتماعی ثبتنام کرده و عضو سایت بشوید و با نام کاربری و رمز خود وارد پنل کاربری شخصیتان شده و فرم مربوطه را تکمیل کنید. فرم ثبت نام بیمه مشاغل آزاد را هم میتوانید از طریق منوی بیمه شدگان/ بیمه شدگان خاص/ انعقاد قرارداد بیمه حرف و مشاغل آزاد پیدا کنید.
بعد از پر کردن فرم اگر اطلاعاتتان درست بود، باید گزینه «اطلاعات صحیح است» را انتخاب کنید. برای اصلاح اطلاعات هم میتوانید از گزینه «اطلاعات نادرست است و باید اصلاح شود» استفاده کنید. برای تکمیل ثبتنام همچنین باید مقدار حق بیمه، عنوان شغلی، نیاز داشتن یا نداشتن به دفترچه بیمه و دیگر موارد را مشخص کنید. در نهایت بعد از تایید مدارک لازم برای بیمه تامین اجتماعی آزاد طی ۲ ماه تحت پوشش بیمهای قرار خواهید گرفت.
پرداخت اینترنتی حق بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد
اگر در بیمه مشاغل آزاد ثبتنام کردهاید، میتوانید از طریق راههای زیر حق بیمه خود را بپردازید:
1. پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد با سامانه تامین اجتماعی
سازمان تامین اجتماعی بستری را فراهم کرده است تا از طریق سامانه آن بتوانید به راحتی حق بیمه خود را بپردازید. برای این کار کافیست وارد سایت samt.tamin.ir شوید. در سایت ثبت نام کنید تا از این زمان به بعد با استفاده از نام کاربری و رمز عبور خود وارد شوید. سپس باید گزینه درخواست برگه پرداخت را انتخاب کنید و بعد از مشخص کردن تعداد ماههای مورد نظر، دکمه درخواست ثبت را فشار دهید. حال باید وارد بخش دریافت برگه پرداخت شوید و اگر فیش پرداختی صادر شده بود، آن را به شکل آنلاین بپردازید.
2. پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد با اپلیکیشن
جهت استفاده از این برنامه، کافیست برنامه “تامین من” را در تلفن همراه خود دانلود کنید و بعد از ثبتنام، وارد صفحه خدمات شوید. از بین گزینههای مختلف، گزینه بیمه شده را انتخاب کنید تا گزینههای دیگر در اختیار شما قرار بگیرند. سپس در قسمت پرداخت حق بیمه، اطلاعات خواسته شده را پر کنید تا مراحل پرداخت شما با موفقیت صورت بگیرند.
3. پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد بدون اینترنت
در زمانهایی که به تلفن هوشمند یا اینترنت دسترسی ندارید، میتوانید با استفاده از تلفن معمولی هم حق بیمه مشاغل آزاد خود را بپردازید. برای این کار ابتدا باید با تلفن یا گوشی همراه، کد دستوری #۷۱۳*۷۲۴* را شمارهگیری کنید. سپس از شما خواسته میشود تا شناسه قبض خود را وارد کنید و بعد از تایید اطلاعات، آماده پرداخت شوید. با وارد کردن مشخصات کارت و رمز پویا، حق بیمه شما واریز میشود.
4. پرداخت حق بیمه مشاغل آزاد با خودپرداز
یکی از سادهترین راهها برای پرداخت حق بیمه، استفاده از دستگاه خودپرداز بانک است. در این روش ابتدا باید شناسه و مبلغ پرداختی را در سایت و از پنل کاربری خود در سایت بررسی کنید. حال با مراجعه به عابر بانک، گزینه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی را انتخاب کرده و شناسه و مبلغ سررسید را وارد کنید. پس از پرداخت، رسید را دریافت خواهید کرد.
خرید بیمه در ازکی
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و با استفاده از آن بتوانید حق بیمه خود را پرداخت کنید. در ضمن، شما میتوانید آخرین قوانین مربوط به انواع بیمه تامین اجتماعی و بخشنامههای مربوطه به حق بیمه برای مشاغل آزاد را در سایت ازکی دنبال کنید. علاوه بر این، در ازکی شرایطی فراهم شده است تا شما بتوانید برای استعلام بیمه و خرید انواع بیمه از شرکتهای مختلف، اقدام کنید.
سوالات متداول
۱. بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی چیست و چه کسانی میتوانند از آن استفاده کنند؟
بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی نوعی بیمه خویشفرما است که برای افرادی که به صورت مستقل و خوداشتغال در حرفه یا شغلی فعالیت میکنند و میخواهند خودشان را بیمه کنند، ارائه میشود. این بیمه برای افرادی که تحت پوشش هیچ بیمه پایهای دیگری نیستند و در هیچ سازمان یا شرکتی استخدام نشدهاند، مناسب است.
۲. مزایای بیمه تامین اجتماعی مشاغل آزاد چیست؟
مزایای بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی شامل دریافت مستمری بازنشستگی، حقوق ازکارافتادگی و غرامت فوت است. لازم به ذکر است که این بیمه شامل کمک هزینه ازدواج و غرامت دستمزد ایام بارداری نمیشود.
۳. چه شرایطی برای ثبتنام در بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی وجود دارد؟
برای ثبت نام در بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی، متقاضی باید حداکثر ۵۰ سال سن برای مردان و ۴۵ سال برای زنان داشته باشد، حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد و حداقل ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد.
۴. حق بیمه مشاغل آزاد تامین اجتماعی در سال 1403 چقدر است؟
حق بیمه مشاغل آزاد برای سال 1403 بسته به نوع سطح و پوشش، دارای مبالغ مختلف است. برای سطح ۱۲٪ مبلغ 888،600، برای سطح ۱۴٪ مبلغ 1،037،000 و برای سطح 18 درصد، مبلغ 1،333،000 را باید بپردازید.
سلام.خسته نباشید.من ۶۰ سال دارم ودر سال ۱۴۰۱ سابقه من ۲۰ سال تکمیل میشود. ایا حق بیمه مشاغل آزاد سال 1401 پرداخت با درصدهای حق بیمه ۱۲درصد یا حق بیمه ۱۴درصد یا حق بیمه ۱۸درصد در میزان نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی مشاغل آزاد فرق و تفاوتی پولی و درامد بازنشستگی مشاغل آزاد فرق دارد یا نه .وایا اگر با واریزی حق بیمه ۱۸درصد امسال حقوق من بیشتر میشود یا اینکه اگر ۱۲ درصدی واریز کنم حقوق بازنشستگی مشاغل آزاد فرق من با با واریزی حق بیمه ۱۸درصد امسال حقوق من هیچ فرقی و اختلا ف حقوق بازنشستگی دارد یا نه.ممنون و تشکر. رحیم رجبی
رحیم عزیز سلام
برای جزییات دقیق با بیمه تامین اجتماعی تماس بگیرید.
سلام خواستم درمورد بیمه آزاد اگر مجرد باشیم آیا بعدازفوت به کسی مستمری میدهند ممنون میشم اگه راهنمایی کنید