شرکت های بیمه

کدام شرکت بیمه بهتر است؟ (رتبه بندی شرکت‌های بیمه)

نزدیک 30 شرکت بیمه در کشور فعال است. البته هرکدام از این شرکت‌ها سقف تعهدات و پرداخت خسارت متفاوتی در هر رشته بیمه‌ای دارند. خیلی وقت‌ها هم یک شرکت بیمه بیشتر روی عرضه اختصاصی و ویژه یک یا چند محصول بیمه‌ای خاص مثلا بیمه عمر یا بیمه تکمیلی درمان تمرکز می‌کند. مثلا ممکن است بیمه تکمیلی آسماری پوشش‌های بهتری داشته باشد اما بیمه عمر پاسارگاد سود بیشتری به بیمه‌نامه‌ها پرداخت کند.  همین تعدد شرکت‌های بیمه و تنوع خدمات بیمه‌ای، ممکن است باعث ‌شود تا خیلی از افراد برای انتخاب شرکت بیمه گیج شوند. برای همین هم معمولا بیمه مرکزی هرسال یک رتبه‌بندی از وضعیت بازار بیمه و در کشور و عملکرد شرکت‌های بیمه منتشر می‌کند تا مردم بتوانند آگاهانه برای انتخاب شرکت بیمه طرف قرارداد خود تصمیم بگیرند. اگر می‌خواهید برای انتخاب شرکت بیمه برای بیمه‌نامه خود رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه در سال ۱۴۰۳ را بررسی کنید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

نحوه رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه از نظر بیمه مرکزی

معمولا سازمان بیمه مرکزی فاکتورهای مختلفی برای رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه در هر سال دارد. به‌طورکلی اصلی‌ترین مواردی که بیمه مرکزی در رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه درنظر می‌گیرد عبارتند از:

نحوه رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه از نظر بیمه مرکزی

نحوه رتبه بندی شرکت‌ های بیمه بر اساس شاخص رضایت مشتریان

برای رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه براساس رضایت مشتریان معمولا مواردی که با سرعت و کیفیت خدمات‌رسانی به مشتریان هستند، بررسی می‌شوند. مثلا تعداد شعب و نمایندگی‌های در دسترس یا سادگی و سرعت صدور بیمه‌نامه.

 

شاخص‌ های رضایت مشتری از شرکت‌ های بیمه کدامند؟

به‌طور کلی معمولا 13 فاکتور اصلی وجود دارد که میزان رضایت مشتری‌ها از یک شرکت بیمه را مشخص می‌کند:

  • سادگی و سرعت صادر کردن بیمه‌نامه؛
  • پاسخگویی؛
  • دانش کارکنان؛
  • محیط فیزیکی؛
  • کیفیت ارتباط با مشتری؛
  • سادگی و سرعت پرداخت خسارت؛
  • تناسب شرایط بیمه‌نامه با نیاز مشتری؛
  • دادن اطلاعات کافی و مناسب به مشتری برای انتخاب و خرید پوشش‌های تکمیلی بیمه‌نامه؛
  • حق بیمه و تخفیف مناسب؛
  • تبلیغات درست و آگاهی‌بخش درباره بیمه‌نامه‌ها؛
  • دادن اطلاعات مناسب و کافی درباره نحوه گرفتن خسارت؛
  • رسیدگی به شکایات و پاسخگویی؛
  • پرداخت مبلغ خسارت کافی و متناسب با تورم.

اگر می‌خواهید بیشتر درباره معنای رضایت‌ بیمه‌شده‌ها از شرکت‌های بیمه بدانید می‌توانید مقاله 13 فاکتور رضایت‌مندی بیمه‌شدگان از شرکت‌های بیمه را بخوانید.

اهمیت شاخص رضایت مشتریان در رتبه بندی شرکت‌های بیمه

شاخص رضایت از مشتریان نشان می‌دهد که یک شرکت بیمه در زمان صدور بیمه‌نامه یا پرداخت خسارت چقدر خدمات و سرویس‌دهی مناسبی ارائه می‌کند. مثلا شاخص‌هایی مثل تعداد شعب یا سادگی و سرعت صدور بیمه‌نامه یا پرداخت خسارت به ما نشان می‌دهد که برای خرید یا تمدید بیمه‌نامه و همین‌طور گرفتن خسارت از فلان شرکت چقدر درگیر کاغدبازی اداری و … می‌شویم.

مثلا در رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه بر اساس شاخص رضایت مشتریان در سال 1400، شرکت بیمه ایران در رسیدگی به شکایت مشتریان، نسبت به دیگر شرکت‌های بیمه عملکرد بهتری داشته است. همچنین شرکت بیمه البرز نیز هم بهترین نمره را در پشتیبانی و ارائه مشاوره به بیمه‌شده‌ها گرفته است.

همچنین بیمه ایران با 205 شعبه فعال در سراسر کشور و 3770 دفتر نمایندگی حقیقی و 156 نماینده حقوقی تحت عنوان شرکت خدمات بیمه ای یکی از بهترین سطح پوشش و خدمات‌رسانی را در بین شرکت‌های بیمه دارد. بیمه آسیا هم با 111 شعبه و 5000 نماینده در شهرها و استان‌های مختلف یکی دیگر از شرکت‌های بیمه با جغرافیای خدمات‌رسانی بالاست. بیمه دانا و بیمه ملت هم به‌ترتیب با 86 شعبه و 2,766 نمایندگی و 14 شعبه و بیش از 2300 نمایندگی در جایگاه بعدی هستند. البته بیمه سینا هم با  63 شعبه و بیش از 1200 نمایندگی نمره قابل قبولی از نظر تعداد شعب و سطح ارائه خدمات دارد.

شرکت بیمه تعداد شعبه تعداد نمایندگی
ایران 12 13,242
آسیا 111 5000
دانا 86 2766
ملت 14 2300
سینا 63 1200

میزان حق بیمه تولیدی شرکت‌های بیمه

مبلغ حق بيمه توليدی شرکت‌های بیمه در کشور برای 11 ماه گذشته از سال 1402 رشدی 60.6 درصدی به حدود 249 هزار میلیارد تومان داشته است. از 248.7 همت حق بیمه تولیدی، 56.2 درصد آن یعنی 139.7 هزار میلیارد تومان صرف پرداخت خسارت به بیمه‌گذاران شده که 64.9 درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است.

جدول میزان حق بیمه تولیدی شرکت‌های بیمه در سال ۱۴۰۲ را در زیر مشاهده می‌کنید:

رتبه نام شرکت میزان حق بیمه تولید
۱ دانا ۱۸
۲ آسیا ۱۶
۳ البرز ۱۱
۴ دی ۹
۵ پاسارگاد ۸
۶ کوثر ۷
۷ پارسیان ۷
۸ ما ۴
۹ معلم ۴
۱۰ سامان ۳
۱۱ ملت ۳
۱۲ کارآفرین ۳
۱۳ نوین ۲
۱۴ تجارت نو ۲
۱۵ تعاون ۱
۱۶ میهن ۱
۱۷ خاورمیانه ۱

ارزش بیمه‌‌‌نامه‌‌‌های تولیدی این دو شرکت بیمه آسیا و دانا در سال ۱۴۰۲ به ترتیب  ۳۲۷.۹۸۳.۵۴۹ و ‌۲۹۴.۳۲۶.۶۴۳ میلیون ریال ثبت شده است. همچنین شرکت بیمه البرز هم با بیش از ۲۰۲.۲۸۲.۵۷۷ میلیون ریال و شرکت دی با ۱۷۰.۹۸۲.۷۵۵ میلیون ریال حق بیمه تولیدی عملکرد موفقی در حوزه بازار سرمایه کشور در سال ۱۴۰۲ داشته است.

تعداد بیمه‌نامه‌های هر شرکت بیمه

آمارهای بیمه مرکزی حاکی از آن است که در سال 1402 مجموعاً 79.8 میلیون فقره بیمه‌نامه صادر کرده‌اند که ارزش آنها معادل 279 میلیارد تومان بوده است. بنابراین متوسط ارزش بیمه‌نامه‌ها در پایان این سال به سه میلیون و 500 هزار تومان رسیده که رقم مذکور 48 درصد بیشتر از سال 1401 است. بر اساس آمار بیمه مرکزی، بالاترین حجم حق بیمه تولیدی در میان رشته بیمه‌ها به ترتیب متعلق به هفت رشته بیمه درمان با ۸۴.۲ همت، بیمه شخص ثالث و مازاد با ۷۸.۳ همت، بیمه زندگی (عمر) با ۳۹.۱ همت، بیمه بدنه اتومبیل با ۲۰ همت، بیمه مسئولیت با ۱۳.۲ همت، بیمه حوادث راننده با ۱۲.۲ همت و بیمه آتش سوزی با ۱۰.۴ همت است. بنابراین بیمه درمان بالاترین حجم حق بیمه در سال ۱۴۰۲ را داشته است.

نرخ رشد حق بیمه تولید در این هفت رشته بیمه به ترتیب در بیمه درمان با ۸۳ درصد رشد، بیمه حوادث راننده با ۶۶ درصد رشد، بیمه مسئولیت با ۶۳ درصد رشد، بیمه زندگی (عمر) با ۵۸ درصد رشد، بیمه بدنه اتومبیل با ۵۲ درصد رشد، بیمه شخص ثالث و مازاد با ۴۲ درصد رشد و بیمه آتش سوزی با ۳۴ درصد رشد نسبت به مدت مشابه در سال گذشته بوده است. بنابراین بیمه درمان بالاترین میزان نرخ رشد حق بیمه در سال ۱۴۰۲ را داشته است.

برهمین اساس بیمه‌های آسیا، دانا و ایران بهترین عملکرد را در مورد بیمه‌های شخص ثالث داشته‌اند. رتبه بندی شرکت‌های بیمه عمر  هم می‌گوید که بیمه سامان، بیمه کارآفرین، بیمه پاسارگاد، بیمه پارسیان و بیمه ما در بخش بیمه عمر بهتر عمل کرده‌اند.

میزان خسارت پرداختی شرکت های بیمه

در اسفند سال گذشته، شرکت های بیمه سال ۱۴۰۲ 23 هزار میلیارد تومان خسارت به بیمه‌گذاران پرداخت کرده‌اند. طبق گزارش شرکت بیمه مرکزی، بیمه‌گران در سال 1402 بیشتر از 74 میلیون خسارت پرداخت کرده‌اند که ارزش این خسارت‌ها به بیشتر از 162.8 هزار میلیارد تومان می‌رسد. به این ترتیب، رقم خسارت‌های صنعت بیمه از نظر تعداد 6.5 درصد و از نظر مبلغ، 61.4 درصد نسبت به سال 1401 افزایش پیدا کرده است.

رشته‌های بیمه‌ای درمان، شخص ثالث و بدنه اتومبیل که به‌ترتیب 38.2 درصد، 33.9 درصد و 9.1 درصد از بازار بیمه را تصاحب کرده‌اند، با رشد به‌ترتیب، 72.7 درصد، 64 درصد و 76.8 درصدی، سبب رشد 61.4 درصدی، خسارت‌های پرداختی صنعت بیمه شده‌اند.

بر اساس گزارش بیمه مرکزی، نسبت خسارت در پایان سال 1402 به 58.4 درصد رسیده است که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن، 0.9 واحد درصد افزایش پیدا کرده است. همچنین رقم خسارت نسبت به بهمن‌ماه 1402 نیز با رشد 2.2 واحد درصدی همراه شده است. رشته‌های بیمه‌ای درمان با 73.8 درصد، بدنه اتومبیل با 73.5 درصد و شخص ثالث با 70.4 درصد، نسبت خسارتی بیش از متوسط بازار بیمه را رقم زده‌اند.

سه شرکت بیمه ایران، دانا و آسیا، با ارقام به ترتیب ۳۲ هزار و ۴۱۷ میلیارد تومان، ۱۵ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان و ۱۳ هزار و ۷۳۷ میلیارد تومان، بیشترین خسارت‌ها را پرداخت کرده‌اند. همچنین شرکت بیمه دی که در تعداد خسارت‌های پرداختی پیشتاز بود، در زمینه مبلغ این خسارت‌ها در رده چهارم قرار دارد.

شاخص سطح توانگری مالی در رتبه بندی بیمه ها

یکی از اصلی‌ترین فاکتورهایی که در رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه اهمیت دارد، میزان و سطح توانگری مالی این شرکت‌هاست. معمولا شرکت‌های مالی با سطح یک توانگری وضعیت پایدار و قابل قبولی در بازار بیمه دارند. یعنی بیمه‌شده می‌تواند به‌راحتی روی دریافت خسارت از این شرکت‌ها حساب باز کند. این موضوع مخصوصا برای خرید بیمه عمر که حکم سرمایه‌گذاری و پس‌انداز را دارد واقعا مهم است.

خوشبختانه تا سال 1402 بسیاری از شرکت‌های بیمه توانسته‌اند نسبت توانگری مالی و سطح توانگری خودشان را حفظ کنند و حتی آن را افزایش بدهند.

اگر می‌خواهید دقیق‌تر بدانید که توانگری مالی شرکت‌های بیمه چیست و چه کمکی در تصمیم‌گیری برای انتخاب شرکت بیمه به شما می‌کند، می‌توانید مقاله توانگری مالی بیمه چیست؟ + جدول توانگری شرکت‌ها در سال 1400 را بخوانید.

رتبه بندی شرکت‌های بیمه عمر در سال 1400

معمولا شرکت‌هایی با سطح توانگری یک بهترین گزینه برای خرید بیمه عمر هستند. البته آمارها می‌گوید خدمات بیمه عمر پاسارگاد باعث شده تا این شرکت تقریبا 40 درصد سهم بازار بیمه عمر کشور را در دست داشته باشد. دیگر بیمه‌های عمر مثل بیمه عمر سامان، بیمه عمر کارآفرین ، بیمه عمر خاورمیانه، بیمه عمر ما، بیمه عمر ملت، بیمه عمر آسیا و … هم با توجه به نرخ سود و میزان تعهدات پرداختی امراض خاص و … عملکرد خوبی در صدور بیمه عمر داشته‌اند. در زمینه نرخ سود بیمه عمر هم بیمه عمر سامان با 58 درصد سود پرداختی تا به اینجا بالاترین سود در بین بیمه‌های عمر شرکت‌های مختلف را دارد.

اسامی شرکت های بیمه ورشکسته

پژوهشکده بیمه در مردادماه سال 1400 گزارشی را منتشر کرد که در آن‌ شرکت بیمه توسعه «ورشکسته» اعلام شده است. البته‌ شورای عالی بیمه خیلی قبل‌تر پروانه فعالیت شرکت بیمه توسعه در رشته‌های بیمه خودرو و زندگی را باطل کرده و برای صدور دیگر محصولات بیمه‌ای تعلیق کرده بود. اما بالاخره بعد از حرف‌وحدیث‌های فراوان که چرا از سوی نهادهای مسئول، بیمه توسعه ورشکسته اعلام نمی‌شود، بالاخره ورشکستی این شرکت اعلام شد.

به غیر از این مورد دیگر شرکت‌های بیمه در کشور فعال هستند. منتها با توجه به میزان بدهی و مطالبات شرکت‌های بیمه معمولا نگرانی بابت ورشکستی آن‌ها وجود دارد. آن هم در شراط اقتصادی ایران. اگر می‌خواهید بدانید که چه تضمینی برای حفظ سرمایه شما در شرکت‌های بیمه وجود دارد می‌توانید مقاله اگر شرکت بیمه ورشکست شود چه اتفاقی رخ می دهد؟ را بخوانید.

خرید بهترین بیمه از ازکی

با مراجعه به اپلیکیشن و سایت ازکی می‌توانید انواع محصولات بیمه‌ای شرکت‌های بیمه مختلف را با هم مقایسه کنید و بهترین گزینه را از نظر پوشش و سقف تعهدات و البته قیمت بخرید.

سوالات متداول

۱. چه فاکتورهایی در رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه توسط بیمه مرکزی مدنظر قرار می‌گیرد؟
بیمه مرکزی فاکتورهایی نظیر میزان توانگری شرکت بیمه، میزان حق بیمه تولیدی، تعداد بیمه‌نامه‌های صادر شده، میزان خسارت پرداختی و رضایت مشتریان را برای رتبه‌بندی شرکت‌های بیمه در نظر می‌گیرد.

۲. چه عواملی در رضایت مشتریان از شرکت‌های بیمه اهمیت دارد؟
عواملی مانند سادگی و سرعت صدور بیمه‌نامه، پاسخگویی، دانش کارکنان، محیط فیزیکی، کیفیت ارتباط با مشتری، سادگی و سرعت پرداخت خسارت، تناسب شرایط بیمه‌نامه با نیاز مشتری، و دادن اطلاعات کافی به مشتری برای انتخاب و خرید پوشش‌های تکمیلی از جمله فاکتورهای مهم در این زمینه هستند.

۳. چگونه می‌توان بهترین شرکت بیمه را برای بیمه‌نامه سال 1401 انتخاب کرد؟
برای انتخاب بهترین شرکت بیمه، می‌توانید رتبه‌بندی‌های انجام شده توسط بیمه مرکزی را مطالعه کنید که شامل اطلاعات مربوط به توانگری مالی، میزان حق بیمه تولیدی، سطح خدمات و رضایت مشتریان می‌شود.

۴. کدام شرکت‌های بیمه عملکرد بهتری در بخش بیمه‌های عمر و درمانی داشته‌اند؟
بر اساس رتبه‌بندی‌ها، شرکت‌هایی مانند بیمه پاسارگاد در بخش بیمه عمر و شرکت‌های بیمه سامان و بیمه دی در بخش بیمه‌های درمانی عملکرد بهتری داشته‌اند.

۵. چگونه می‌توان از شرکت‌های بیمه‌ای ورشکسته اطلاع پیدا کرد؟
برای اطلاع از وضعیت مالی شرکت‌های بیمه و اجتناب از خرید بیمه از شرکت‌های ورشکسته، می‌توانید گزارش‌های منتشر شده توسط پژوهشکده بیمه و بیمه مرکزی را دنبال کنید. این گزارش‌ها معمولاً وضعیت مالی شرکت‌های بیمه را شفاف‌سازی می‌کنند.

17 دیدگاه

    1. باسلام ،بنظرم بیمه پارسیان یکی از موفق ترین و بهترین شرکتهای بیمه ای هست ،هم به لحاظ پرداخت خسارت هم به لحاظ خدمات هم به لحاظ بروز بودن واقعا حرف نداره

  1. من برای اولین بار از ازکی بیمه بدنه خریدم پولش رو هم واریز کردم ولی پس از کسر پول و ارسال کد رهگیری پیام اومد که مراحل رو از اول طی کنین و از طرفی پول برگشت نشد پشتیبانی هم که کلا پاسخگو نیست ازکی یک شرکت کلاهبردار هست و هیچ بیمه ای صادر نمیکنه فقط واریزی شما رو بالا میکشه سعی کنین در دام نیفتین من هفتصد هزار تومن از جیبم رفت ازکی =کلاهبرداری هیچکس هم پاسخگو نیست

    1. سعید عزیز سلام
      برای مشکل پیش آمده متاسفیم. لطفا کد رهگیری رو ارسال کنید تا ما این مورد رو پیگیری کنیم.

    2. نه اصلا اینطور نیست ، من بیش از۶۰ بیمه نزدازکی صادر کردم .که باهیچ مشکلی مواجه نشدم .
      شرکت فوق‌العاده متعهد، پیگیروقوی هست رفتارکارکنانش دربدرفتارترین مشتریان بسیارمودبانه وموقراست .
      دربین استارتاپ ها واقعا بی نظیر است.

    1. احمد عزیز سلام
      ازکی شرکت بیمه نیست اما اگر بیمه‌اتون رو از ازکی بخرید حتما پیگیر کارهاتون هستیم اگه با مشکل مواجه شدید شماره پیگیریتون رو برای ما ارسال کنید.

      1. سلام من چندسال بیمه شخص ثالث وبدنه ازمیهن برای سه دستگاه خودرو کردم ولی امسال پاک پشیمان شدم بخاطراینکه خودرو وقتی پارک بود یه ماشین دیگه بهش زد وبعلت نامتعارف خوندن خودرو سهم اندکی ازخسارت پرداخت و مجبور با استفاده ازبیمه خودم که میهن بود شدم باکلی دردسر مدارک دراختیار بیمه قرارگرفت ولی بعد از حدود بیست روز علیرغم امیدواری دادن بیمه موفق به دریافت سهم اندک خسارت پرداختی نشده وبه پایان سال برخوردم شاید تا آخر سال دیگه بپردازند.

  2. مگه نه اینکه اعتبار بیمه نامه بعد از واریز وجه به حساب شرکت بیمه هست . ازکی چند روز بعد از پرداخت مشتری پولو به حساب شرکت بیمه واریز میکنه؟؟؟
    نکنید این کارو. تاخیر در پرداخت وجه به شرکت بیمه در صورت وقوع حادثه فقط به مشتری ضرر میزنه

    1. همراه عزیز سلام
      شما می‌توانید روند صدور بیمه نامه رو در حساب کاربری خودتون مشاهده کنید، بیمه‌های خودرو با تکمیل مدارک اگر قبل از ساعت ۹ شب سفارش داده بشوند همون روز صادر می‌شوند و در غیر این صورت بلافاصله روز بعد صادر می‌شوند.

  3. سلام بدون هیچ قصد و غرض ورزی میگم بی سازمان ترین و بی برنامه ترین شرکت بیمه ،” بیمه تجارت نو ” هست. معلوم نیست کی به کیه ،چی به چیه .و مهمتر اینکه حتی کارمند و رئیس و مدیرانی که شمالی نباشن سریع زیرآبشون میخوره . ۲۰ سال سابقه کاری دارم توی عمرم همچین شرکت آماتور و هر که به هر کی ندیده بودم .

  4. با سلام برخی از شرکتهای بیمه حضورشان به آبرو و حیثیت حرفه ایی صنعت بیمه لطمه وارد میکند ! برای مثال شرکت بیمه آرمان خسارتهای جزیی را با زمان انتظار حداقل یکماه پرداخت میکند و در تماس با کارشناس ایشان ابراز عجز کرده و میگوید (( چی بگم من فقط یک کارشناسم)) جالبه که مدیر عامل این شرکت در پاسخ به این اهمال میفرمایند این مسائل به من ربطی ندارد!!!!!!! اگه نمیتوانی مگر مجبوری؟ دارایی مردم که بعنوان حق بیمه میگیری و بیت المال هستش را چکار میکنی ؟

    1. باسلام- بنده کارمند رسمی یکی از ادارات دولتی هستم و دارای 25 سال سابقه. در این 25 سال بیمه تکمیلی با بیمه هایی همچون دانا- سینا- البرز- سرمد و در نهایت از سال گذشته با بیمه آرمان داشته ایم- بیمه آرمان با تاخیر یک ماهه که پیشکش، با تاخیر حدود 5 ماهه فاکتور ها را پرداخت میکنه طوری که دیگه بیخیال دریافت هزینه ها می شیم. عاجزانه میخوام به هیچ وجه من الوجوه به سمت این بیمه نروید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا