بیمه شاغلان کسبوکارهای مجازی چیست و چه شرایطی دارد؟
با گسترش اینترنت و پیشرفت تکنولوژی، در سالهای اخیر بسیاری از کسب و کارها به فضای مجازی و آنلاین منتقل شدهاند. افراد شاغل در این حوزه هم مانند افراد دیگر، در حال کسب درآمد هستند و از این راه زندگی خود را میگذرانند. شاغلین در حوزه آنلاین هم ممکن است دچار خطرات و بیماری شوند و علاوه بر این، آنها هم به بیمه بازنشستگی نیاز دارند. به همین دلیل، چند سالی است که بیمه شاغلان کسب و کارهای مجازی فراهم شده است تا این افراد هم بتوانند از مزایای داشتن بیمه بهرهمند شوند.
اگر شما هم در این حوزه فعالیت دارید، تا انتهای مطلب همراه ازکی باشید. ما در این مطلب به طور کامل درباره شرایط بیمه شاغلان کسب و کارهای مجازی صحبت میکنیم و درباره ثبتنام آن اطلاعاتی را با شما به اشتراک میگذاریم.
بیمه شاغلان کسب و کارهای مجازی چیست؟
بیمه شاغلان کسب و کارهای مجازی را هم میتوان یکی از زیرشاخههای بیمه تامین اجتماعی دانست که تا حدودی مشابه سایر بیمههای کسب و کار است. البته شرایط آنها تفاوتهایی دارند و پیش از ثبتنام باید قوانین بیمه را در نظر بگیرید. این بیمه نه تنها شامل بازنشستگی است، بلکه افراد میتوانند از مزایای بیمه درمانی هم بهرهمند شوند. بیمهشدگان از تمامی حمایتهای مقرر در ماده 3 قانون تامیناجتماعی، شامل هزینه پروتز و اروتز، کمک هزینه ازدواج و کفن و دفن، مستمری ازکارافتادگی، بازنشستگی و بازماندگان به جز غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری با رعایت مقررات مربوطه، برخوردار خواهند شد.
چرا بیمه استارتاپها مهم است؟
از زمان گسترش فعالیتها در حوزه کسب و کارهای مجازی، بیمه استارت آپها به دغدغه مهمی برای فعالان این حوزه تبدیل شده است. استارت آپ ها از دو گروه تشکیل میشوند؛ گروه اول افرادی هستند که رابطه مزدبگیری با کارفرمای خود دارند و گروه دوم هم آنهایی هستند که چنین رابطهای با کارفرما ندارند.
برای افرادی که مزد دریافت میکنند، بند الف ماده 4 قانون تامین اجتماعی اجرا میشود؛ به این معنی که آنها هیچ مشکلی برای معرفی شدن ندارند. مانند استارتاپ هایی که بابت خدماتی که ارائه میدهند، دستمزد و حقوق دریافت میکنند و ساعت کاری ثابت و مکان مشخصی دارند. اما گروه دیگرِ استارت آپ ها کسانی هستند که رابطه مزدبگیری ندارند و باید در فضای کسب و کار مجازی، پوشش بیمهای دریافت کنند.
شرایط بیمه شاغلین شرکت های کسب و کار در فضای مجازی چگونه است؟
این بیمه داری شرایط خاصی است و متقاضیان حتما باید پیش از ثبتنام آنها را بررسی کنند. افراد مذکور باید توسط اتحادیه کشوری صنف کسب و کار مجازی یا نمایندگی آنها در استانها، به شعب تامین اجتماعی معرفی شوند. در تاریخ ثبت نام، سن متقاضی باید حداکثر 50 سال باشد؛ در صورت بالاتر بودن سن فرد متقاضی، معادل مازاد سنی نسبت به 50 سال، سابقه پرداخت بیمه قبلی در تامین اجتماعی مورد نیاز است. مثلا برای بیمه کردن یک فرد 53 ساله، حداقل 3 سال سابقه قبلی لازم است.
سامانه بیمه تامین اجتماعی برای کسب و کارهای مجازی
سامانه بیمه تامین اجتماعی برای مشاغل مجازی، تفاوتی با مشاغل دیگر ندارد. در واقع، شما میتوانید فرم درخواست بیمه را در سایت تامین اجتماعی پر کنید و پس از آن منتظر مراحل دیگری باشید. این مراحل را در بخش بعدی توضیح میدهیم. در صورتی که با درخواست شما موافقت شود، از این زمان به بعد میتوانید ماهانه حق بیمه خود را در سایت بیمه تامین اجتماعی پرداخت کنید.
نحوه استفاده از سامانه بیمه تامین اجتماعی برای شاغلان کسب و کارهای مجازی
جهت استفاده از سامانه بیمه تامین اجتماعی، شما باید بخشی از درخواست را به صورت آنلاین و بخش دیگر را به شکل حضوری پیگیری کنید. پس از معرفی افراد به سازمان تامین اجتماعی، این سازمان باید روندی را طی کند تا افراد بتوانند مشمول قوانین سازمان شوند.
افراد باید پس از دریافت معرفینامه، به سازمان تامین اجتماعی شهر خود مراجعه کنند. سپس معرفینامه را در واحد اجرایی دریافت میکنند و احراز هویت اولیه انجام میشود. متقاضیان باید بر اساس شرایط خود، سن و سابقه بیمه، مورد تایید قرار بگیرند. در صورت تایید این موارد، برای متقاضی یک شماره بیمه در نظر گرفته میشود.
از آنجایی که افراد متقاضی بیمه مشمول قانون کار نیستند، بیمه بیکاری به آنها تعلق نمیگیرد. البته یکی از مزیتهای این نوع بیمه این است که تسهیلات درمانی برای آنها در نظر گرفته میشود تا در واحد درمانی هزینه کمتری پرداخت کنند. پس از اخذ شماره بیمه، متقاضی برای معاینه پزشکی به کمیسیون پزشکی معرفی میشود و بعد از انجام معاینات، نتایج به صورت کتبی به اتحادیه اعلام میشود تا فرد برای پرداخت حق بیمه خود آماده شود.
چه کسانی مشمول بیمه شاغلان کسب و کارهای مجازی هستند؟
مشمولان بیمه شاغلان کسب و کارهای مجازی، به سه دسته تقسیم میشوند که عبارتاند از:
1. کارمندانی که فاقد رابطه مزدبگیری هستند.
2. افرادی که از اتحادیه کشوری صنف کسب و کار مجازی، تاییدیه داشته باشند.
3. افرادی که مشمول مقررات حمایتی خاصی قرار نداشته باشند (مثل قانون مدیریت خدمات کشوری یا قانون کار).
نرخ حق بیمه فعالین کسب و کارهای مجازی چقدر است؟
نرخ پرداختی برای مشمولان بیمه کسب و کارهای مجازی، 27 درصد است. در صورتی که متقاضی کمتر از 5 سال سابقه پرداخت حق بیمه تامین اجتماعی داشته باشد، دستمزد پرداخت حق بیمه بین حداقل و حداکثر حقوق تعیین میشود. اگر سابقه متقاضی بیش از 5 سال باشد، بین حداقل دستمزد سال تا حداکثر میانگین دستمزدِ آخرین 360 روز قبل از ثبت معرفینامه را در نظر میگیرند.
استعلام و خرید بیمه از ازکی
امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد و با استفاده از آن بتوانید بیمه خود را پیگیری کنید. جهت استعلام انواع بیمه و مقایسه شرکتها، کافیست وارد سایت ازکی شوید و بیمه خود را خریداری کنید.
سوالات متداول
1. آیا بیمه شاغلان کسب و کارهای مجازی دارای درمان است؟
بله؛ افرادی که بیمه شاغلان کسب و کارهای مجازی را دارند، میتوانند از خدمات درمانی برای خود و خانوادهشان بهره ببرند.
2. شرایط استفاده از بیمه بیکاری برای شاغلان کسب و کار مجازی چیست؟
در حال حاضر شاغلان کسب و کارهای مجازی که این بیمه را دریافت کردهاند، نمیتوانند از شرایط بیمه بیکاری استفاده کنند.
3. سن ثبت نام بیمه مشاغل کسب و کارهای آنلاین چند سال است؟
در تاریخ ثبت نام، سن متقاضی باید حداکثر 50 سال باشد؛ در صورت بالاتر بودن سن فرد متقاضی، سابقه پرداخت بیمه قبلی در تامین اجتماعی را مد نظر قرار میدهند.